Dėmesio! Elektroninė parduotuvė testuojama ir pradės veikti artimiausiu metu.

Apie mus

Daug kam, taip pat ir man, armėniška virtuvė ir gėrimai asocijuojasi su aštriais antraisiais patiekalais, sriuba ar vynais. Yra daug restoranų ir kavinių, turinčių armėniškų patiekalų virtuvę, bet dauguma mūsų, tarp kurių ir aš, net nežinojome, kad Čekijoje, nedideliame Frydek-Mistek mieste, pagal seną armėnų šeimos receptą yra kepami medaus tortai "MARLENKA". Man taip pat kilo klausimas, kodėl Čekijoje, kodėl Čekijoje ir ne tik Čekijoje senas armėniškos šeimos receptas tapo toks mėgstamas ir populiarus, pelnantis apdovanojimus įvairiose kulinarijos nominacijose, ir kodėl draugai lauktuvių vis parveža šių burnoje tirpstančių torčiukų? Manau, paragavę skanėstų ir pasižiūrėję įmonės istoriją, rasime atsakymus į šiuos klausimus. Apžiūrėję naująjį kepimo cechą, pamatę gamybos procesus, nė kiek neabejodami gaminio kokybe ir skoniu, nusprendėme pristatyti šiuos gaminius ir Baltijos šalyse.

 

O mes, UAB "MEIDOX LT", tapome įmonės OOO "Marlenka International" oficialiaisiais atstovais Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Tad norintiems paragauti, gauti daugiau informacijos bei pristatyti šiuos kepinius savo klientams, pirkėjams, maloniai prašome kreiptis. Mes suteiksime Jums išsamią informaciją.

SUSIPAŽINKITE SU MARLENKA® ISTORIJA

Trumpame dokumentiniame filme jūs pamatysite MARLENKA istoriją nuo pat įmonės įkūrimo iki automatizuotos gamyklos atidarymo.

2003 – MARLENKOS PRADŽIA

Čekijoje, Frydek-Mistek mieste, šiame pastate, 2003 m. armėnas Gevorgas Avetisjanas ir jo sesuo įkūrė kompaniją OOO "MIKO International", kuri pagal autentišką armėnų šeimos receptą kepa medaus pyragus MARLENKA®. Bendrovės savininko mamos ir dukters garbei tortas ir buvo pavadintas "MARLENKA".

Iš pradžių pyragai ir tortai buvo kepami tik draugams, bet sparčiai augant jų populiarumui buvo pristatyti į vietines kavines ir konditerijos parduotuves. Įkūrimo metu bendrovėje dirbo tik vienas darbuotojas, tačiau kiekvienais metais ji nuolat auga ir platina savo produktus įvairiose pasaulio šalyse.

2005 – ATIDARYTAS ANTRAS KEPIMO CECHAS

Po antro gamybos cecho atidarymo darbuotojų skaičius padidėjo iki 85 žmonių, o pyragų iškepama 250 000 vienetų per metus. 2008 m. pabaigoje įmonė ir toliau plečiasi, darbuotojų skaičius išauga iki 186. Didelė skanėstų paklausa neleido įmonei atsipūsti, cechas dirbo keliomis pamainomis, o gamyba pasiekė 1,250,000 vienetų per metus. Matydama augančią kepinių paklausą ir siekdama pagerinti higienos standartus, bendrovė nusprendė investuoti į gamybos modernizavimą.

2009 – PRADEDAMA GAMYBA NAUJAME CECHE

2009 m. balandžio mėn. baigiamas statyti ir atidaromas naujas modernus 4000 kvadratinių metrų ploto gamybos kompleksas. Jame veikia visiškai automatizuota Olandijoje sukurta gamybos linija, kuri pagal savo funkcionalumą yra vienintelė tokia pasaulyje, o jos gamybos pajėgumai – 1 000 pyragų per valandą.

2014 – ATIDARYTAS DAR VIENAS GAMYBOS KORPUSAS

2014 m. prie naujojo gamybos cecho buvo prijungtas kitas korpusas, dėl kurio bendras gamybos plotas padidėjo iki 8 000 kvadratinių metrų. Naujasis gamybinis pastatas turi visiškai automatizuotą pyragų "NAPOLEON" gamybos liniją (sluoksniuotos tešlos paruošimas, kepimas, dekoravimas ir pakavimas) .Taip pat šioje linijoje kepami ir labai mėgstami MARLENKA® rutuliukai. Tokios įrangos įdiegimas ženkliai padidino efektyvumą ir gamybos pajėgumus. Nuo 2014 m. - didelių pokyčių metai, kompanijos pavadinimas taip pat keičiasi: iš OOO "MIKO International“ į OOO "MARLENKA International".